Plaatsingsdatum: 18 september 2021

Tienerdiensten zijn er voor tieners vanaf 12 jaar en de insteek is om in een ongedwongen sfeer met leeftijdsgenoten uit de kerk over diverse onderwerpen te praten of op een andere manier bezig te zijn met geloven. Je kunt hierbij denken aan relaties, muziek, school, sport, internet, geluk, gebed, communicatie, noem maar op. Kortom alles wat jou in deze maatschappij bezighoudt.

We doen verschillende activiteiten en voeren open gesprekken met elkaar. Altijd proberen we de link naar het geloof en de plek van God in je leven te leggen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, dus jij en jouw vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom – ook als je niet gewend bent regelmatig naar de kerk te gaan of weinig over het geloof of de bijbel weet. Dat maakt voor jouw aanwezigheid in de tienerdienst helemaal niets uit.

Na een periode van online ontmoeting vanwege corona, komen we nu weer samen in het Keldertje. Hieronder de data voor het najaar en de thema’s die we dan behandelen; dan heb je alvast iets om in je agenda te zetten en naar uit te kijken.

Hou de Zondagsbrief in de gaten voor meer details!

Petra Hoekman, 038-4528534 [Klik hier voor email] en
Adriaan Soetevent, 038-4229380 [Klik hier voor email]


Zondag 18 september

Thema: ‘s Zondags naar de kerk!? 

Is op zondag naar de kerk of tienerdienst gaan voor jou een gewoonte, iets dat ‘moet’ of iets waar je naar uitkijkt? De kerkdienst is een ontmoetingsmoment met God. Ervaar je dat ook zo? Tijdens deze Tienerdienst gaan we hier met elkaar over doorpraten.

Bron: rvkamsterdam.nl

Zondag 16 oktober

Thema: De grote boodschap!

Mensen laten vaak boodschappen voor anderen achter in de vorm van teksten, gedichten en tekeningen. Graffiti op schuttingen, teksten met pen of stift op de deuren van openbare toiletten.

Waarom doen mensen dit? Hoe zou een christelijke boodschap op de toiletdeur eruit kunnen zien? We gaan hierover met elkaar in gesprek maar ook praktisch aan de slag met een aantal doe-opdrachten en een overdenking.


Bron: openclipart.org

Zondag 20 november

Thema: Kom in beweging!

Ouders, reclame voor de sportschool en allerlei fitness apps herinneren je voortdurend aan het belang om in beweging te komen en gezond te eten en te leven. Hoeveel aandacht besteedt jij aan het “onderhoud” van je lichaam en ben je bewust bezig met eten en bewegen? Wat zegt de bijbel over ons lichaam – leidt de aandacht voor je lichaam van waar het werkelijk om draait of helpt het daarbij juist wanneer je “lekker in je vel zit”. Wanneer en hoe kom jij in beweging voor God?  We gaan hierover met elkaar in gesprek maar tussendoor zullen we in het Keldertje ook af en toe een rondje rond de pooltafel rennen!


Bron: openclipart.org

Zondag 18 december

Thema: Kerst

Advent is de tijd waarin we uitzien naar de komst van Christus op aarde om onze zonden te dragen en zo de weg naar God weer vrij te maken. Toch zien we meer dan 2000 jaar later nog veel ellende om ons heen. Vandaag staan we stil bij de verschillende soorten onrecht in de wereld. Wat kunnen en willen we er zelf aan doen en waar we stellen we onze hoop en verwachting in God om de schepping te helen? In het Keldertje houden we vandaag een theekrans met kerstkransjes.

Terug naar nieuwsoverzicht