Plaatsingsdatum: 18 september 2021

Tienerdiensten zijn er voor tieners vanaf 12 jaar en de insteek is om in een ongedwongen sfeer met leeftijdsgenoten uit de kerk over diverse onderwerpen te praten of op een andere manier bezig te zijn met geloven. Je kunt hierbij denken aan relaties, muziek, school, sport, internet, geluk, gebed, communicatie, noem maar op. Kortom alles wat jou in deze maatschappij bezighoudt.

We doen verschillende activiteiten en voeren open gesprekken met elkaar. Altijd proberen we de link naar het geloof en de plek van God in je leven te leggen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, dus jij en jouw vrienden of vriendinnen zijn van harte welkom – ook als je niet gewend bent regelmatig naar de kerk te gaan of weinig over het geloof of de bijbel weet. Dat maakt voor jouw aanwezigheid in de tienerdienst helemaal niets uit.

Na een jaar van online ontmoeting vanwege corona, willen we weer samenkomen in het Keldertje zodra de versoepelingen dat weer toelaten. Dat blijft nog even afwachten, maar we hebben wel alvast een aantal diensten in de Stinskerk gepland. Hieronder de data voor het najaar en de thema’s die we dan behandelen; dan heb je alvast iets om in je agenda te zetten en naar uit te kijken.

In de Zondagsbrief laten we weten of en hoe de dienst doorgaat. Hou het in de gaten!

Petra Hoekman, 038-4528534 [Klik hier voor email] en
Adriaan Soetevent, 038-4229380 [Klik hier voor email]

Voor de ONLINE Tienerdiensten geldt:
• Om 9:20 uur starten we in een eigen Tienerdienst-ZOOM meeting:
(Klik hier voor de ZOOM link)
• Om 9.30 uur schakelen we samen over naar de digitale, reguliere kerkdienst.
• Na de opening van dienst keren we na een minuut of tien weer terug naar de Tienerdienst-ZOOM-meeting.
• Tune in! Heb je vragen of wil je de link per email ontvangen? Stuur dan even een bericht naar Adriaan.

Zondag 26 september [ONLINE!]

Thema: Zondag: dag voor jou of dag voor God?

Dominee of dekbed, that’s the question!

Hoe beleef jij de zondag en welke rol speelt God hierin? Is de zondag voor jou anders dan de andere dagen of doe je precies dezelfde dingen?

Zondag 31 oktober

Thema: Halloween en het Christendom

Wat is halloween, waar komt het vandaan en kun je hier als christen wel aan meedoen. We gaan hierover op Hervormingsdag (weet je wat hier de achtergrond van is?) met elkaar in gesprek.

Zondag 21 november

Thema: Samen strijden voor God

Tussen herfst- en Kerst, tijd voor wat ontspanning. We gaan vandaag lekker een spel met elkaar spelen en misschien leren we onderweg ook nog wel iets over de Bijbel, God en de kerkelijke gebruiken. Wie is het meest competitief en wie gaat er met de eer (of is er misschien ook een prijs?) naar huis?

Zondag 19 december

Thema: Op weg naar Kerst

Gelukkig hadden Jozef en Maria niet te maken met een lockdown maar konden ze “gewoon” op weg gaan naar Betlehem. Wij reizen vandaag een stukje met hen mee om te ervaren wat de geboorte van Jezus voor ons betekent.

Terug naar nieuwsoverzicht