Plaatsingsdatum: 3 september 2020

Stinskids in oktober: Verhalen & opdrachten van Vertel het maar

Hoi Stinskids,

Het wordt weer herfst, en waarschijnlijk ben je op zondag thuis in plaats van bij de Stinskids. Er mogen wel mensen naar de kerk, maar niet te veel. Waarschijnlijk beginnen de Stinskids nog niet deze maand – maar je weet maar nooit. Dan hoor je het vanzelf!

Je kunt nu meeluisteren met de kerkdienst, soms is er ook een moment voor de kinderen. Misschien mag je wel een keer met je vader of moeder mee naar de kerk. En we hebben ook in oktober voor jullie voor elke zondag een verhaal en een werkje of puzzel. De eerste verhalen zijn iets minder bekende verhalen over David. Daarna begint een serie gelijkenissen van Jezus, daar gaan we mee bezig tot Advent.

De verhalen worden vaak ook verteld op Youtube. De link gaat naar het kanaal https://www.youtube.com/results?search_query=vertelhetmaar&pbjreload=101, waardoor elke week het nieuwe verhaal bovenaan komt te staan. Soms staat er ook uitleg bij een werkje in een Diy-filmpje.

In de bestanden met werkjes staan ook ideeën voor liedjes en spelletjes. De werkjes kun je thuis printen. Je kunt natuurlijk ook het plaatje printen als kleurplaat. Als je een gratis account maakt, kun je ook op de website van Vertelhetmaar makkelijke printbestanden van de werkjes en kleurplaten vinden, en vaak staat er een liedje bij! De link is https://vertelhetmaar.nl/thuis-materiaal/ (Je kunt daar ook meer ideeën vinden voor liedjes, en uitleg van de bijbelteksten voor volwassenen enz.).

Het eerste verhaal is steeds geschreven voor de middenbouw. Het boven- en onderbouwverhaal staat er meteen achter.

Veel plezier, nog een fijne vakantie en een goede start gewenst op school!

Groeten van de Stinskidsleiding

PS voor ouders en andere volwassenen:  We willen natuurlijk graag weer met de Stinskids in de zalen zodra het weer kan. We hebben wel extra leiding nodig! Graag 1 of 2 personen of duo’s. Als er meer mensen aanmelden is dat niet erg, dan kunnen Stinskidsleiders naar de tienerdienst. Je bent hard nodig! Het is maar (pakweg) 1x per maand! Of nog minder vaak, bij veel aanmeldingen 😉