Plaatsingsdatum: 22 juli 2023

Is er meer?
Alpha-cursus Westenholte na de zomer weer van start

Op 28 september 2023 gaat de Alpha-cursus in Westenholte weer van start. Het wordt de derde keer dat deze interkerkelijke introductie met het christelijk geloof wordt georganiseerd in de Stinskerk. Iedereen die wil nadenken over de vraag ‘Is er meer?’ is welkom.

De voorbereidingen voor de cursus zijn inmiddels begonnen. Jasper Knol, kernteam Alpha Westenholte: “We hebben een mooie groep mensen waarmee we dit seizoen de cursus mogen organiseren. We vinden het belangrijk dat iedereen – wat je achtergrond ook is, wat je gelooft of niet – welkom is om aan Alpha deel te nemen. Alle vragen mogen er zijn, dat zijn echt kernwaarden voor ons.”

De cursus gaat in tien avonden (19-21.30 uur) en een weekend in op verschillende aspecten van het christelijk geloof. Van ‘is er meer?’ en ‘wie is Jezus?’ tot onderwerpen als bidden en de kerk. De avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd, elkaar ontmoeten en een korte introductie op het thema van die avond. Daarna wordt er in een kleine groep over het onderwerp doorgepraat.

Oud-deelnemer Henri over zijn ervaringen met de cursus vorig jaar: “Alpha heeft echt m’n leven veranderd! Vanaf de eerste avond voelde ik me daar welkom, met alle bagage die ik meenam. Het mocht er zijn. Het is heel bijzonder om een poosje als groep op te trekken. Samen het leven delen, bespreken welke plek geloof daarin heeft en hoe je het praktisch maakt … Ik ben er als mens en in m’n geloof echt door gegroeid. Daarom ga ik dit jaar nog een keer meedoen. Er valt nog zoveel te leren en te ontdekken.”

Voor info over de Alpha-cursus in Westenholte en opgave kun je contact opnemen met Jasper Knol: 06 – 52124497 of knoljasper@gmail.com

Terug naar nieuwsoverzicht