ZWO

ZWO2018-07-04T21:21:53+00:00

Z.W.O.-Commissie

Z.W.O. staat voor: Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking.
De doelstelling is: de gemeenteleden bewust maken van de getuigende en dienstverlenende taak van de kerk. Dit vanuit de Bijbelse boodschap, in een wereld waarin welzijn en welvaart ongelijk verdeeld zijn.
Werkwijze: Door middel van acties en projecten wordt in de praktijk de visie en de doelstelling uitgedragen.
De belangrijkste activiteiten zijn: fondswerving ten behoeve van projecten (zoals: inzamelen van lege cartridges, het inzamelen van gebruikte postzegels en ansichtkaarten, operatie schoenendoos, het beheer van de zendingsbussen en de Paasgroetenactie).

Actie Schoenendoos.

In 2017 hebben we 43 schoenendozen mogen ontvangen. Deze zullen verstuurd worden naar kinderen in landen die niet zoveel bezitten als wij, in het toch wel rijke Nederland.

Verloop van de SNUFFELMARKT van 14 april van 9.00-12.00 uur.

Wij hebben op zaterdag 14 april weer een snuffelmarkt gehouden voor ons project de Moringaboom. Er was voor elk wat wils, een uitgebreide boekentafel, ruim kinderspeelgoed en buiten natuurlijk de bloemenverkoop! Verder een informatiepunt over ons project. En het nodige glas- en serviesgoed. Ook de hoek met electra was weer ruim voorzien. Wil Bultman was er met mooie glassieraden. Verder nog een kraam met de nodige producten huisvlijt. Verder noem ik de lootjesverkoop waarmee mooie prijzen te krijgen waren.

Het was helaas bewolkt en niet zo warm als voorspeld, maar er zijn in de loop van de morgen heel veel mensen geweest om te snuffelen en om in de koffiehoek bij te kletsen en te genieten van koffie met lekkers!

Onze inspanningen zijn zeker niet voor niets geweest. We hebben voor ons project ruim €1100,00 opbrengst! Iedereen die meegedaan heeft om deze dag tot een succes te maken: bezoekers, kopers, snuffelaars, medewerkers en organisatie HEEL HARTELIJK BEDANKT VOOR DIT MOOIE RESULTAAT.

De ZWO-commissie is als volgt samengesteld:

Naam Functie Telefoon
Lieneke Zwakenberg Voorzitter 421 48 95
Jenny van Gerner Penningmeester
Kees Lips Secretaris 453 85 61
Ali Selles
Jenny Vrieswijk
Henny Schutte
Diny ten Brinke
Gert Regtering afgevaardigd diaken

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Lips of Lieneke Zwakenberg, of met zwo@stinskerk.nl